Összefog az oroszok ellen Zelenszkij és a korábbi ukrán államfő

2022. március 11. – 21:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Átmenetileg félreteszi a politikai ellentéteit Volodimir Zelenszkij és Petro Porosenko, hogy együttes erővel küzdjenek az orosz megszállók ellen, írja az MTI.

A volt ukrán államfő, Petro Porosenko 2014 és 2019 vezette Ukrajnát, a második ciklus viszont nem jött össze, miután veszített Zelenszkijjel szemben. Porosenko azóta az ellenzék vezetője lett, és most egy Facebook-videóban jelentette be, hogy átmenetileg együttműködik nagy ellenfelével az orosz agresszió miatt.

Porosenko kiemelte, hogy szerinte meglepték azzal az oroszokat, hogy sikerült megakadályozniuk a villámháborút, vagyis hogy 3-4 nap alatt elfoglalják Ukrajnát.

Az ukrán fegyveres erők pedig nemcsak meglepték a világot, hanem egyesítették is a világot. A kialakult körülmények között pedig Putyin úgy viselkedett, mint egy levadászott állat

– mondta Porosenko, aki azt is hozzátette, hogy nagyon kételkedik Putyin mentális egészségében.

Zelenszkij és Porosenko szövetsége azért is különösen érdekes, mert utóbbi tavaly decemberben hazaárulással és terrorista szervezetekkel való együttműködéssel vádoltak meg, amiért a Putyin-barát ukrán oligarchával, Viktor Medvedcsukkal közösen illegálisan kereskedtek a donyecki szakadárokkal.

Frissítés: Később eltűnt a Facebookról Petro Porosenko bejegyzése, és azóta sem elérhető.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!