Kétszeres áron adta a Mol az üzemanyagot Csehországban egy műszaki hiba miatt

2022. március 11. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

Egy rövid ideig az érvényes árak dupláját kérte el literenként a Mol cseh töltőállomásain, írja az MTI a CTK hírügynökségre hivatkozva. Csütörtök délután 16:30 és 16:45 közt tankolókat kellemetlen meglepetés érte a Mol Csehországban található kútjain:

az egyébként is jelentősen megnövekedett üzemanyagáraknak a dupláját kérték el az említett időszakban, ami 95,80 koronát, azaz több 1400 forintot jelentett a benzin esetében, egy liter gázolajért pedig 104,60 koronát, ami közel 1600 forint.

Jelenleg eközben a benzin átlagára 47,26 (713 forint), a gázolajé 49,31 korona (744 forint) Csehországban. A Mol azóta reagált a problémára és weboldalán jelezte, hogy megtérítik a különbözetet:

„Ezért a hibáért minden vásárlónktól elnézést kérünk. Ugyanakkor felszólítjuk a kárvallottakat, hogy jelentkezzenek nálunk. Kérjük a számla fotóját és egy telefonszámot. Ezen információk alapján a különbözetet mindenkinek megtérítjük”

Az ukrán-orosz háború miatt az elmúlt hetekben ahogy egész Európában, úgy Csehországban is elszabadultak az üzemanyagárak. A konfliktus előtt egy liter benzinért 30 koronát (450 forint) kértek el, ez mostanra 47,26 koronáig (713 forint) emelkedett.

A még ehhez képest is durván magas árakra az autósok is felhívták a figyelmet, ennek köszönhető, hogy a hibát gyorsan orvosolta a magyar olajtársaság. Nem csak Csehországban okozott ugyanakkor problémát a túlárazott üzemanyag. Ahogy arról írtunk is, néhány romániai Mol-kúton is túlárazták a benzint, ott azonban nem műszaki hibáról volt szó, éppen ezért a fogyasztóvédelem már meg is bírságolta az érintett kutakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!