Alekszej Navalnij felszólította az oroszokat, hogy minden hétvégén tüntessenek a háború ellen

2022. március 11. – 10:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető ismét felszólította az oroszokat, hogy minden hétvégén tüntessenek az ukrajnai háború ellen. Az Instagram-oldalán azt írta: „Minden hétvégén el kell menni a háborúellenes tüntetésekre, még akkor is, ha féltek.” Navalnij úgy fogalmaz, hogy szerinte most azok a legfontosabb emberek a bolygón, akik Moszkvában, Szentpéterváron és más orosz városokban tüntetnek a háború ellen. Szerinte az a leggyorsabb módja „az őrült és mániákus” Putyin megállításának, ha az orosz nép lép fel a háború ellen.

„Ez egy kemény maraton. A kimerülés csatája. Félelemmel és letartóztatásokkal. De ez semmiképpen sem hiábavaló küzdelem. Nem a kétségbeesés szimbolikus gesztusa” – írta Navalnij, aki szerint Putyin, azon van, hogy „tönkre tegye Ukrajnát és csődbe vigye Oroszországot”.


Az elmúlt hétvégén több mint hétezer háborúellenes tüntetőt állítottak elő Oroszországban. A háború február 24-i kezdete óta az OWD-Info civil jogvédő szervezet szerint összesen 13 910 letartóztatás történt több tucat orosz városban.

(FAZ)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!