A Bild újságírója szerint az oroszok Z betűt festettek a Volnovahából menekülők autójára

2022. március 11. – 15:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Julian Röpcke, a Bild politikai újságírója azt állítja, hogy az oroszok Z betűt festettek a kelet-ukrajnai Volnovahából menekülők autójára, amivel az ukrán erők potenciális célpontjává tették őket. Röpcke a Twitter-oldalán osztott meg egy videót az egyik menekültcsaládról és az autójukról, amin golyónyomok látszanak. „Úgy tűnik, hogy erre a családra tüzet nyitottak” – írta a Bild újságírója.

A Z betű egészen pontos jelentéséről nem tudni, de az biztos, hogy Oroszországban a háború szimbóluma lett, mivel az Ukrajnát megszálló orosz tankok és katonai járművek jó részére ezt a betűt festették. Oroszországban többek között rákos gyerekeket is felhasználtak már a Z betűs militáns propagandához, a Twitteren pedig egyre terjednek a képek a Z betűvel pózoló oroszokról.

Az Oroszország által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok pénteken elfoglalták a stratégiai szempontból fontos Volnovaha városát, ami az ostromlott Mariupoltól 70 kilométernyire északra található. A város jelentősége, hogy összeköttetést biztosít a szakadár Donyecki Népköztársaság és Mariupol kikötője között.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!