A magyaroknak mindenképp meg kell fizetniük az ukrajnai háború árát, a kérdés csak az, hogy milyen árat fizetünk az ukrán nagykövet szerint

2022. március 10. – 08:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Értsék meg, hogy amikor azt kérem, hogy adjanak Ukrajnának fegyvereket, védőfelszereléseket, repülőgépeket és légvédelmi eszközöket, teremtsék meg országunk felett a légtérzárat, akkor ezzel tulajdonképpen azt mondom: segítsék a saját talpon maradásunkat, mert akkor Oroszország nem fog továbbmenni. Csak ebben az esetben áll meg a háború a mi országunk területén. Ha nem segítenek nekünk megállítani az oroszokat, akkor a háború holnapra ideér” – mondta Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete.

A nagykövet amellett érvelt a 444-nek adott interjújában, hogy Putyin olyan, mint Hitler, és a holokauszthoz hasonlította az ukrajnai háborút. Szerinte a „harmadik világháború lényegében már kitört”, és nem reális a magyar kormánynak az a célkitűzése, hogy a magyar lakosságnak ne kelljen megfizetnie a háború költségeit. Nepop ugyanis úgy látja, Európa közös feladata lenne megakadályozni, hogy a jelenleg csak Ukrajnában zajló háború „ne terjedjen tovább”.

„Ehhez támogatni kell Ukrajnát. Ezért nem az a kérdés, hogy meg kell-e fizetni az árát, hanem az, hogy milyen árat kell fizetni.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!