Egy ukrán startup főkönyvelője és két gyereke is az irpinyi áldozatok között van

2022. március 10. – 03:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A híradásokban néha feltűnnek név szerint említett civil áldozatok, szerda éjjel a Perebejnisz-család szomorú történetét írta meg több médium is. A 43 éves Tatjána Perebejnisz és két gyereke, a 9 éves Alisze és a 18 éves Nyikita vasárnap halt meg, amikor megpróbálták elhagyni az orosz rakétatűz alá vett Iprinyt, Kijev egyik külvárosát. A nő az SE Ranking nevű startup főkönyvelője volt. A keresőoptimalizálással foglalkozó cég ukrán alapítású, de már a Szilícium-völgyben van a központja, és Kijev mellett Londonban, Minszkben és Moszkvában is vannak irodái. A vállalat Linkedin-oldalán írta meg, hogy a család meghalt.

„Nincsenek szavak, amik leírhatnák gyászunkat vagy enyhíthetnék fájdalmunkat. De számunkra most mindennél fontosabb, hogy Tánya és gyermekei, Alisze és Nyikita ne maradjanak csupán statisztika. Családja a civilek elleni indokolatlan támadás áldozatává vált, ami minden törvény szerint emberiség elleni bűncselekmény” – fogalmaz a vállalat közleménye.

A robbanásban meghalt egy férfi is, aki feltehetően a család egyik barátja volt. A nő férje a támadáskor egy másik városban volt, vele a New York Times készített riportot. Tatjána Perebejnisz eredetileg Donyeckből származik, és 2014-ben, a város megszállása után menekült Kijevbe, illetve Iprinybe. Bár az elmúlt napokban a város nagy része víz, áram és fűtés nélkül maradt, a nő habozott elhagyni a várost, mert beteg édesanyját ápolta. Végül úgy döntött, hogy más civilekkel együtt a „zöld folyosón” keresztül távozik majd.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!