Katarina Barley: Hogy lehet egy gázszerelő milliárdos?

2022. március 8. – 08:32

Katarina Barley: Hogy lehet egy gázszerelő milliárdos?
Katarina Barley – Fotó: Florian Gaertner / Photothek / dpa Picture-Alliance via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút készített a 444.hu Katarina Barley német szociáldemokrata politikussal, aki jelenleg az Európai Parlament egyik alelnöke. A pénteki beszélgetés legérdekesebb mondatai közül válogattunk.

  • „(…) nyilvánvaló, hogy Orbán, a családja és a barátai, közpénzt lopnak. A magyar és az európai emberek pénzét lopják. Mindenki ismeri Mészáros Lőrinc nevét – hogy lehet egy gázszerelő milliárdos?”
  • „Az is nyilvánvaló, hogy a jogállamisági ügyekben illetékes biztosok, Didier Reynders és Vera Jourová is nagyon határozottan szorgalmazták a mechanizmus korábbi indítását, de végül semmi sem történt. Kell, hogy ennek legyen valamilyen oka, és ha az említett alku lenne az, akkor azt szégyenteljesnek tartanám.”
  • „Azért kellett neki a (gyermekvédelminek nevezett) törvény, hogy felépíthesse a hazugságát, hogy minden a homoszexuálisok miatt van.”
  • „Magyarországon belül már mindent lebontottak, ami korlátozhatná a hatalmat: a sajtót, a számvevőszéket, az ombudsmant, mindent politikai ellenőrzés alatt tartanak. És most az európai ellenőrzéstől is meg akarnak szabadulni.”

Katarina Barley az Orbán-kormány egyik legkeményebb külföldi kritikusa. 2020 októberében enyveskezűnek és korruptnak nevezte a magyar miniszterelnököt. Szerinte „Orbán Viktor tíz éve azon dolgozik, hogy lépésről lépésre lebontsa a jogállamot, és ebben sajnos nagyon messzire jutott, párttársai az Európai Néppártban pedig tétlenül nézték ezt végig.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!