Putyin szerint Oroszország csak akkor hagyja abba a „különleges katonai hadműveletet”, ha Ukrajna abbahagyja a harcokat, és teljesíti a követeléseiket

2022. március 6. – 13:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Putyin csak akkor hagyja abba „különleges katonai hadműveletet”, ha Ukrajna abbahagyja a harcokat, és teljesíti Oroszország követeléseit, ezt mondta az orosz elnök Tayyip Erdoğan török elnöknek a vasárnapi beszélgetésük alatt, jelentette az orosz elnöki hivatal, a Kreml.

Az orosz állami hírügynökség szerint Putyin arról is beszélt a török elnöknek, hogy reméli, az ukrán tárgyalófelek konstruktívabb megközelítést alkalmaznak majd a tárgyalásokon, és figyelembe veszik a valóságot. Putyin szerint minden olyan kísérlet, ami a tárgyalási folyamat elhúzására irányul, kudarcot fog vallani, írja a Kreml.

Putyin ezekhez még azt is hozzátette, hogy Oroszország ukrajnai katonai művelete „a terv és az ütemterv szerint halad”.

Eközben Erdoğan hivatala az egy órás telefonbeszélgetésről azt mondta, a török elnök arra kérte Putyint, hirdessen tűzszünetet Ukrajnában, nyisson humanitárius folyosókat, és írjon alá békemegállapodást. A konfliktus békés rendezéséhez pedig felajánlotta a török hozzájárulást is. (Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!