Oroszország: Belép a konfliktusba az, aki átengedi az ukránoknak a reptereit

2022. március 6. – 17:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország figyelmeztetett, hogy amennyiben valamelyik ország felajánlja Ukrajnának valamelyik repülőterét, akkor azt úgy fogják értékelni, hogy az adott ország belépett a konfliktusba. „Ha valamelyik ország úgy dönt, hogy arra használja a reptereit, hogy ott ukrán katonai repülőgépek állomásozzanak, amik orosz erők elleni bevetésére indulnak, akkor azt úgy értékelhetjük, hogy ezek az országok beléptek egy fegyveres konfliktusba” – idézte az ukrán Interfax hírügynökség az orosz vezérkari főnököt, a honvédelmi miniszter Igor Konasenkovot. A vezérkari főnök külön kiemelte Romániát is, azt mondta, pontos információjuk van róla, hogy Ukrajna használhatta Románia légterét. Igaz, az ebből a nyilatkozatból nem derül ki, hogy a gépek le is szálltak-e Romániában.

Tűzoltók dolgoznak a Vinnicja reptéren, miután a Kivejtől 260 km-re található repülőtérbe nyolc rakéta csapódott be – Fotó: State Emergency Service of Ukraine / Reuters
Tűzoltók dolgoznak a Vinnicja reptéren, miután a Kivejtől 260 km-re található repülőtérbe nyolc rakéta csapódott be – Fotó: State Emergency Service of Ukraine / Reuters

Konasenkov arról is beszélt, hogy tudomásuk szerint az Ukrajna ellen induló támadás napján ukrán laborokban megsemmisítettek különféle kórokozó-mintákat, többek között pestis, lépfene és kolera kórokozókat.

„Nyilvánvaló, hogy a különleges katonai művelet kezdete óta a Pentagon komolyan aggódik, hogy nyilvánosságra kerülnek az Ukrajna területén végzett titkos biológiai kísérleteiről szóló információk. A megszerzett dokumentumok megerősítik, hogy biológiai fegyverek összetevőit fejlesztették ki az ukrán biolaboratóriumokban, Oroszország közvetlen közelében” – mondta Konasenkov.

Egyelőre még vizsgálják a laborokban szerzett dokumentumokat, de a tervek szerint az oroszok hamarosan a nyilvánosság elé tárják, hogy milyen laborokban és milyen dokumentumokat találtak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!