Az ukrán miniszterelnök-helyettes: Az ukránok sosem fognak bízni abban, amit az oroszok mondanak

2022. március 6. – 11:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tűzszüneti megállapodások ellenére az ukránok „soha nem fognak bízni” abban, amit az oroszok mondanak, és minden ukrán állampolgár és politikus „kívülről tudja az orosz kisokost”, mondta Olga Stefanishyna ukrán miniszterelnök-helyettes vasárnap a BBC-nek.

A miniszterelnök-helyettes a nyugati vezetőket is támadta, amiért nem vezetnek be repüléstilalmi övezetet Ukrajna felett. „Az én elnököm a lehető legpontosabban fogalmazott, és mi abszolút támogatjuk a szívünk mélyéről mindent, amit mond, mert mi is ezt érezzük” – mondta. Szerinte „nagyon felzaklató”, hogy a nyugati országok vezetői, miniszterei vagy nagykövetei összegyűlnek „díszes kabinetekben, díszes bútorok” mögött, miközben ők nem lehetnek ott, mert „az oroszok bombázása alatt állunk”, és a különféle országok hírszerzői is azt mondják, további súlyos támadások történhetnek a civilek ellen.

Arról is beszélt, annak ellenére, hogy Ukrajna elszántan harcol, még messze a háború vége, az orosz katonák elvesztése pedig nem riasztja el Putyint.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!