A harcok ellenére is összeházasodott az ukrán sereg két katonája

2022. március 6. – 22:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Háború ide vagy oda, az ukrán védelmi erők két katonája vasárnap összeházasodott egy kijevi ellenőrzőponton – írja a Sky News és a Washington post.

Az ifjú pár Lesia Ivascsenko és Valerij Filimonov. A menyasszony sisakját azért is tartják a feje felett, mert az ortodox esküvő szertartásában koronát tartanak a házasulók feje felé – itt ez nyilván nem volt adott.

A szertartáson részt vett Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko is, aki golyóálló mellényben követte végig az ellenőrzőpont melletti esküvőt. Ő úgy fogalmazott, a ceremónia „megmutatta, hogy az élet folytatódik, az emberek élnek, a pár szerelme pedig erőt ad a háborúban”. Hozzátette, a pár „a háború előtt egy átlagos pár volt, akiknek meg sem fordult a fejükben, hogy egyszer fegyvert kell ragadniuk. Most pedig együtt akarják megvédeni a városunkat”.

Ukrajnában a civilek tömegesen csatlakoztak a harcba, sokan közülük, mint Filimonova és Filimonov, az ukrán hadsereg önkéntes civiljeiből álló erőkhöz állt be. Esküvőjükön az újságíróknak azt mondták, azért döntöttek így, „mert itt van minden, amit szeretünk, kötelességünk megvédeni. Nem fogjuk átadni az ellenségnek”.

A pár 18 éves lánya, Ruslana videóhívásban követte az eseményt. Az igen kimondása után a tömeg a „dicsőség a családnak! Dicsőség Ukrajnának! Dicsőség a hősöknek!” sorokat skandálta, majd a friss házasok ajándékokat is kaptak: például egy vízforralót, hogy a fronton könnyebben átvészeljék a hideget. A fejükre drón szórta a virágszirmokat, miközben az emberek Ukrajna himnuszát énekelték. A vendégek pedig egyik kezükben fegyvert, a másikban egy szál fehér rózsát tartottak a szertartás alatt.

Fotó: MYKOLA TYMCHENKO/ Reuters
Fotó: MYKOLA TYMCHENKO/ Reuters
Fotó: MYKOLA TYMCHENKO/ Reuters
Fotó: MYKOLA TYMCHENKO/ Reuters
Vitalij Klicsko gratulál az ifjú párnak. Fotó: MYKOLA TYMCHENKO/ Reuters
Vitalij Klicsko gratulál az ifjú párnak. Fotó: MYKOLA TYMCHENKO/ Reuters

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!