Több mint hatezer dél-koreait kellett evakuálni a gyorsan terjedő erdőtüzek miatt

2022. március 5. – 16:16

Több mint hatezer dél-koreait kellett evakuálni a gyorsan terjedő erdőtüzek miatt
Erdőtűz pusztít Dél-Korea keleti partvidékén 2022. március 5-én – Fotó: YONHAP / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Több ezer dél-koreai tűzoltó és katona próbálja megállítani az ország keleti részén tomboló erdőtűz. A lángok a tengerparti Uljin város közelében csaptak föl péntek délelőtt, azóta pedig mintegy 8500 hektárnyi terület égett le. A tűz átterjedt a közeli Szamcseok településre is, legalább 159 házat és 57 egyéb épületet pusztított el. A környéken több mint 6200 embert kellett eddig evakuálni – írja a dél-koreai Yonhap hírügynökség.

Sérültekről vagy halálesetekről egyelőre nem érkezett jelentés. A dél-koreai belügyi és biztonsági minisztérium közlése szerint a hatóságok vizsgálják a tűz okát, ami az erős szél és a nagy szárazság miatt gyorsan terjed.

A tűz egy ideig az uljini atomerőművet is veszélyeztette. Megelőző intézkedésként az atomerőmű teljesítményét 50 százalékra csökkentették. Dél-Korea legnagyobb LNG-terminálját is veszélyeztették a lángok, de a tűzoltók még az előtt ellenőrzés alá vonták a tüzet, hogy az elérte volna a létesítményeket – írja az AP hírügynökség.

Szombat délutánig mintegy 7000 tűzoltót, katonát és közmunkást, valamint 65 helikoptert és 513 járművet vetettek be a tűz megfékezésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!