A háborús tudósítás miatt ellehetetlenített orosz hírcsatorna szerkesztősége látványosan kivonult, és A hattyúk tavával búcsúzott

2022. március 4. – 08:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik utolsó független orosz hírcsatorna, a TV Rain bejelentette, hogy az ukrajnai háborúról szóló tudósításai miatt rá nehezedő nyomás miatt határozatlan időre leállítja működését – írja a BBC.

Az orosz távközlési szabályozó hatóság már a hét elején blokkolta a TV Raint, azzal vádolva a csatornát, hogy „szélsőségességen uszít, orosz állampolgárokat bántalmaz, tömegesen megzavarja a köznyugalmat és a közbiztonságot, valamint tüntetésekre buzdít”.

A TV Rain csütörtökön sugározta az utolsó műsorát, amit egy szimbolikus tiltakozással zárt le. A stúdióból együtt sétált ki a teljes távozó szerkesztőség, a csatorna egyik alapítója, Natalja Szindejeva pedig azt mondta:

„Nemet a háborúra.”

A csatorna ezután Csajkovszkij A hattyúk tava című előadásának felvételeit kezdte játszani. Oroszországban az 1991-es puccs idején, amikor a valós hírekről nem lehetett beszámolni, három napon át megállás nélkül ezeket a felvételeket játszotta a tévé.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!