Putyin ellen és Ukrajna mellett posztolnak az orosz oligarchák gyerekei az Instagramon

2022. március 3. – 21:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben Oroszországból egyedül csak az ország második legnagyobb olajvállalata, a Lukoil mert nyíltan kiállni a háborús konfliktus ellen, az Instagramon az oligarchák és orosz üzletemberek gyerekei írnak olyan posztokat, amikben Ukrajna mellett állnak.

A Daily Mail gyűjtésében Szofija Abramovics, a Chelsea-től éppen megszabaduló Roman Abramovics lánya, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is frissen szankciók alá vont Dmitrij Peszkov lánya, Elizaveta, illetve a befolyásos tanácsadó, Valentin Jumasev szerepel.

Abramovics egy Insta-sztoriba, azaz egy bizonyos idő után eltűnő posztba rakta ki, hogy a Kreml legnagyobb és legsikeresebb hazugsága az volt, hogy elhitette a világgal, a legtöbb orosz Putyint támogatja. A poszt már nem elérhető.

Az Egyesült Államok csütörtök este jelentette be, hogy egy rakat oligarcha ellen szankciókat vezet be, a listában szerepelt Dimitrij Peszkov, Putyin szóvivője is. Lánya, Elizaveta szintén Insta-sztoriban osztotta meg a világgal, hogy „nemet a háborúra”. A Daily Mail szerint a poszt egy órán belül eltűnt, minden magyarázat nélkül.

Valentin Jumasev még Borisz Jelcin egyik főtanácsadója volt, a felesége is az egykori államfő lánya, Tatjana lett, Valentin pedig a Putyin-kormány mellett is tanácsadói szerepet kapott. Jumasev lánya, Maria mindenféle kommentár nélkül posztolt egy ukrán zászlót. Ez a poszt speciel még elérhető:

Majdnem 10 millió követővel rendelkezik az Instagramon Kszenyija Szobcsak műsorvezető, aki Szentpétervár egykori polgármesterének, Anatolij Szobcsak a lánya. Kszenyija egy napja még békét kért mindkét féltől, és visszaemlékezett arra, amikor még Ronald Reagannek írt levelet.

A Daily Mail úgy tudja, hogy Kszenyija Szobcsak elhagyta az országot, Törökországba repült a fiával.

(Daily Mail)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!