Lefoglalták a Rosznyefty orosz olajcég elnökének luxusjachtját

2022. március 3. – 22:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A francia kormány lefoglalta az orosz Rosznyefty olajcég elnökének luxusjachtját, írja az MTI. Ez az egyik első olyan intézkedés, ami már része a Vlagyimir Putyin orosz elnök és körének európai vagyonát érintő szankcióknak.

Fotó: NICOLAS TUCAT / AFP or licensors
Fotó: NICOLAS TUCAT / AFP or licensors

A 86 méter hosszú, Amore Vero (ez olaszul Igaz Szerelmet jelent) névre keresztelt jachtot a vámhatóság foglalta le egy hajójavító üzemben Marseille-től nem messze. A jacht hivatalosan nem Igor Szecsin Rosznyefty-elnök, hanem egy olyan cégnek a tulajdona, amelynek Szecsin a legfőbb részvényese.

A hajót csütörtök virradóra foglalták le, miután észrevették, hogy annak ellenére próbált kihajózni az üzemből, hogy nem fejezték be rajta a javítási munkálatokat.

A jacht tényleg megtestesít minden luxust, amit el lehet képzelni. Egy kisebb uszoda is található rajta, amit helikopterleszállóvá is lehet alakítani. Az AFP szerint 120 millió dollár lehet a luxusjacht összértéke.

Az uniós szankciók nagyjából 500 céget és magánszemélyt érintenek, és a közeljövőben befagyasztják a vagyonukat és bevételi forrásaikat. Ennek részeként Monacóban egy másik luxusjachtot, a Quantum Blue-t is vizsgálni kezdték, amelynek Szergej Galickij orosz oligarcha a tulajdonosa. A francia hatóságok egyébként minden luxusjachtot ellenőriznek a Földközi-tengeren és hajójavító üzemekben. A hírek szerint az orosz jachtok a Maldív-szigetek és Dubaj felé próbálnak menekülni a hatóságok elől.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!