Felszámoltak egy független orosz rádiót és híroldalát

2022. március 3. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Többségi szavazattal felszámolta a független Eho Moszkvi rádiót és híroldalát a tulajdonos zrt. igazgatótanácsa – jelentette Alekszej Venegyiktov főszerkesztő a Telegram-csatornáján. A többségi tulajdonos Gazprom Media is megerősítette a rádió felszámolását.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet, a Roszkomnadzor már kedden korlátozta az Eho Moszkvi és az ellenzéki Dozsgy online televízió adásának elérhetőségét A Roszkomnadzor szerint rendszeresen közöltek „célzottan közölt hamis információkat”. A hatóság a főügyészség követelésére döntött az Eho Moszkvi és a Dozsgy elnémítása mellett. Venegyiktov főszerkesztő alaptalannak nevezte akkor vádakat, és fellebbezni fog a döntés ellen.

A Roszkomnadzor szombaton hívta fel az orosz országos tömegtájékoztatási eszközök figyelmét, hogy az Ukrajnában zajló eseményekkel kapcsolatban ne használjanak olyan szavakat, mint „támadás”, „behatolás” vagy „hadüzenet”, és ne adjanak ki „hiteles közlésnek tűnő, de a valóságnak nem megfelelő anyagokat”. (MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!