A hazai biztosítók jelképes összegért adnak kötelezőt az Ukrajnából autóval menekülőknek

2022. március 3. – 12:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyarországra érkező ukrán autóknak elvileg rendelkezniük kellene a biztosítójuk által kibocsátott, a kötelező meglétét igazoló zöldkártyával. Ennek hiányábaa határon kellene határbiztosítást kötniük, amelynek normál tarifája személygépkocsik esetében egy hónapra kilencvenezer forint lenne.

Tekintettel a háború nyomán kialakult kaotikus helyzetre és a menekültek körülményeire, a magyar biztosítók átvállalják a díj túlnyomó részét, és jelképes összegért, havi ezer forintért biztosítanak fedezetet a rendkívüli állapotok fennmaradásáig a személygépkocsival érkezőknek. A kedvezményes díjú határbiztosítási fedezet jelenleg az Allianz Hungária Zrt. kisvárdai, vásárosnaményi, fehérgyarmati és budapesti irodáiban vásárolható meg.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) azt is közölte, hogy az Oroszországgal szemben eddig életbe léptetett pénzügyi szankciók érinthetik a hazai biztosítók egyes ügyfeleit is. A MABISZ tagjai ezzel kapcsolatban a lehető legrugalmasabban próbálnak eljárni. Így például a kárkifizetéseket oda küldik, ahová az ügyfél kéri

Ugyamakkor a MABISZ felhívja arra is a figyelmet, hogy utasbiztosítások eseténben amennyiben az utas olyan területre utazik, amely az utazás napján szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által „utazásra nem javasolt térségek” listáján (Ukrajna most ilyen), a szerződés nem nyújt szolgáltatást a felmerülő kárigényekre.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!