Étteremkritikának álcázva terjedt az orosz megszállás híre, a TripAdvisor letiltotta az orosz helyek értékelését

2022. március 2. – 23:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Anonymous online csoport hétfőn arra szólított fel, hogy az internetezők hagyjanak minél több, a háborúról szóló értékelést éttermek oldalain, hogy így vigyék hírét az orosz megszállásnak.

A felszólítás először arról szólt, hogy Google Mapsen hagyjanak az emberek véletlenszerűen választott orosz éttermeknél ötcsillagos értékelést azzal a szöveggel, hogy: „Az étel remek volt! Sajnos Putyin elvette az étvágyunkat azzal, hogy lerohanta Ukrajnát. Szálljatok szembe a diktátorotokkal, állítsátok meg ártatlanok megölését! A kormányotok hazudik nektek. Szálljatok szembe!”

Mivel a tüntetésekről szóló információk is nagyon nehezen terjednek Oroszországban, ezért nem sokkal később már azt is becsempészték az üzenetekbe, hogy mikor és hol lesznek háborúellenes tüntetések Oroszországban. Végül gyorsan elterjedt a dolog, a Google Maps mellett a TripAdvisor értékeléseit is ellepték a háborúellenes üzenetek, valamint egy népszerű orosz étteremajánló oldalt is, az afisha.ru-t.

Végül annyi értékelés született pár nap alatt, hogy a TripAdvisor szerdán bejelentette, egy időre leállítja az oldalukon található orosz helyek értékelését.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!