Ukrajna hadikötvényeket bocsát ki a védekezés finanszírozására

2022. március 1. – 08:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Háborús kötvények kiadásába kezd Kijev, hogy ezekből finanszírozzák az orosz invázió elleni védekezést, írja a BBC. A kötvényeket keddtől lehet megvenni.

A bejelentés azután történt, hogy a már meglévő ukrán kötvények árfolyama visszaesett. Az ukrán pénzügyminisztérium igyekezett megnyugtatni a nemzetközi befektetőket, hogy nem fordulhat elő, hogy Ukrajna ne teljesítse a meglévő adósságait, miközben a befektetők attól tartanak, hogy Oroszország inváziója pont ezt okozza majd.

Az ukrán pénzügyminisztérium Twitter-bejegyzésben közölte: „Az Orosz Föderáció katonai agressziója idején a pénzügyminisztérium felajánlja a polgároknak, a vállalkozásoknak és a külföldi befektetőknek, hogy katonai államkötvényekbe való befektetéssel támogassák Ukrajna költségvetését.”

A minisztérium közölte, hogy minden egyes egyéves futamidejű kötvény névértéke 1000 ukrán hrivnya (11 ezer forint) lesz, a befektetőknek kínált kamatlábat pedig „az aukción határozzák meg”. „A kötvényekből származó bevételt Ukrajna fegyveres erőinek szükségleteinek kielégítésére fogják felhasználni” – tették hozzá.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!