Pártok és diákok is gyűjtenek adományokat Debrecenben

2022. március 1. – 19:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Élelmiszereket, tisztasági szereket és még sörpadokat is vittek Tiszabecsre a menekülteknek – és visznek majd Kárpátaljára is –, ezeket a Fidesz debreceni szervezete a Debreceni Karitatív Testülettel együttműködve ajánlotta fel. „Én magam is mint a honvédelmi bizottság elnöke, szeretném megnézni személyesen, hogy megy a háborúból menekülők ellátása” – mondta az erről szóló videóban Kósa Lajos.

A Fidesz mellett a Momentum is gyűjt adományokat, amelyeket szerdán egyéni képviselőjelöltjeik, Mándi László, Kiss László és Szántai László szállít majd el a határra. Az adománygyűjtés mellett a párt egy petíciót is indított a Debreceni Egyetem felé, amellyel Vlagyimir Putyin díszpolgári címének visszavonását sürgetik. Az orosz elnök díszpolgárságáról itt írtunk bővebben.

A pártok mellett a középiskolás diákok is beszálltak a gyűjtésbe, köztük a Tóth Árpád Gimnázium diákjai, akik a Debreceni Karitatív Testület ajánlása alapján nemcsak élelmiszereket és tisztasági szereket, hanem takarókat, bébiételeket és pelenkákat is gyűjtenek.

A civilek és a pártok mellett vasárnaptól a debreceni taxisok is segítenek a menekülteknek, a városban működő Főnix és Bolt Taxi sofőrjei az adományok szállítása mellett térítésmentesen fuvarozzák a határról érkezőket. Egy csapat közülük már vasárnap elindult Lónyára és Tiszabecsre.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!