Elhalasztják a Disney, a Warner és a Sony filmjeinek bemutatóit Oroszországban

2022. március 1. – 07:55

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre nem mutatja be legfrissebb filmjeit Oroszországban a Disney, írja a CNN. A legnagyobb hollywoodi filmstúdió erről magyar idő szerint hétfőről keddre virradó éjjel adott ki közleményt:

„Tekintettel Ukrajna provokáció nélküli inváziójára és a tragikus humanitárius válságra, szüneteltetjük a mozifilmjeink bemutatását Oroszországban – beleértve a Pixar stúdió hamarosan megjelenő Pirula Panda című filmjét is. A jövőbeli üzleti döntéseinket a kialakuló helyzet alapján fogjuk meghozni”

– írja a Disney közleménye, hozzátéve, hogy igyekeznek civil szervezetekkel együttműködve sürgős segélyt és humanitárius segítséget küldeni az Ukrajnából menekülőknek.

A CNN szerint a Pirula Pandán kívül a szankció érintheti még a Doctor Strange az őrület multiverzumában című, május 5-én bemutatandó Marvel-filmet, valamint egy másik Pixar-alkotást, a Lightyeart is, amit június 16-án mutatnának be.

Pár órával később egy másik nagy hollywoodi cég, a WarnerMedia is bejelentette, hogy nem mutatják be a jövő héten a legújabb Batman-filmet Oroszországban – írja a Guardian. A lap megjegyezte, hogy az Ukrán Filmakadémia nemrég online petíciót indított az orosz filmek és az orosz filmipar nemzetközi bojkottjáért.

Kedd hajnalban pedig a Sony is közölte, hogy egyelőre elhalasztják a Morbius című filmjük áprilisra tervezett bemutatóját Oroszországban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!