64 kilométer hosszú orosz konvoj halad Kijev felé amerikai műholdfelvételek szerint

2022. március 1. – 07:16

Másolás

Vágólapra másolva

Egy amerikai műholdas magáncég, a Maxar Technologies felvételei szerint egy közel 64 kilométer hosszú orosz katonai konvoj halad északi irányból Kijev felé, írja több nemzetközi hírforrás is. A Sky News hétfőn kora este még csak egy 27 kilométer hosszú konvojról számolt be – a képek alapján viszont ennek a hossza valójában több mint a duplája lehet.

A konvoj Ivankiv közelében – Fotó: Maxar Technologies / Reuters
A konvoj Ivankiv közelében – Fotó: Maxar Technologies / Reuters

A CNN-nek a Maxar arról számolt be, hogy a konvoj tankokból, páncélozott járművekből, vontatott tüzérségi eszközökből és egyéb logisztikai járművekből áll. A hétfői felvételek szerint a konvoj a Kijevtől több mint 90 kilométerre fekvő Pribirszktől egészen az antonovi katonai bázisig tarthat – utóbbi körülbelül 27 kilométerre fekszik az ukrán főváros központjától.

Pribirszk maga egyébként közelebb van az ukrán–belarusz határhoz és a csernobili atomreaktorhoz, mint Kijevhez – emeli ki a CNN.

A Maxar emellett olyan felvételekről is beszámolt, miszerint szárazföldi csapatokat és harci helikoptereket állomásoztatnak Belarusz déli részén, mindössze 32 kilométerre az ukrán határtól.

Harci helikopterek a belaruszi Mazurnál – Fotó: Maxar Technologies / Reuters
Harci helikopterek a belaruszi Mazurnál – Fotó: Maxar Technologies / Reuters

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!