Németország is lezárja légterét az orosz repülők előtt, uniós légtérzár is jöhet

2022. február 27. – 04:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több európai ország után Németország is lezárja a légterét az orosz gépek előtt, írja a CNN Volker Wissing német közlekedési miniszter közleménye alapján. Egyelőre előkészítés alatt van a korlátozás a minisztérium szóvivője szerint, a lépésre pedig a Lufthansa német légitársaság is reagált: szombattól legalább egy hétig felfüggesztettek miniden Oroszországba induló és onnan érkező repülőjáratot.

Emellett a légitársaság összes gépe elkerüli az orosz légteret az orosz-ukrán háború miatt, közölte szombaton a Lufthansa szóvivője, hozzátéve, hogy az ott tartózkodó járatok is rövid időn belül elhagyják Oroszországot. „Utasaink és személyzetünk biztonsága számunkra a legfőbb prioritás minden pillanatban” – írta a légitársaság a CNN-hez eljuttatott közleményében.

A közlekedési miniszter közleménye előtt nem sokkal írt Twitteren a német közmédia berlini stúdiójának vezető munkatársa, hogy belátható időn belül az összes uniós tagállam le fogja zárni a légterét az orosz gépek előtt. Igaz, Matthias Deiss hozzátette, hogy ez nemzeti hatáskörbe tartozik, de várhatóan EU-szerte egységesen kitiltják majd az Oroszországból érkező gépeket – ahogyan Moszkva is lezárja légterét az Unióból érkező repülők előtt.

Korábban már írtunk arról, hogy az EU-ból Románia, Litvánia, Szlovénia, Bulgária, Csehország, Lengyelország, Lettország és Észtország vezetett be légtérzárat az orosz gépek előtt, ahogyan az Egyesült Királyság is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!