Fogytán az élelme a Telex Kijevben lévő újságíróinak, reméljük, tényleg feloldják holnap a kijárási korlátozást

2022. február 27. – 15:41

Fogytán az élelme a Telex Kijevben lévő újságíróinak, reméljük, tényleg feloldják holnap a kijárási korlátozást
A Telex Kijevben lévő újságíróinak vasárnapi ebédje – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Kiskanállal vágjuk a párizsit. Beosztással kell élnünk. Szerencsére legalább ezeket megvettük korábban”

– ezeket a sorokat és a fenti képet küldte vasárnap délután a Telex belső levelezőlistájára Huszti István fotóriporterünk, aki Nyilas Gergely telexes újságíróval közösen egy kijevi hotelben tölti a vasárnapot. Az ukrán fővárosban még szombaton rendeltek el kijárási korlátozást, vasárnap egész nap nem lehetett kimenni az utcára, elvileg majd holnap reggel lesz erre lehetőség, és reméljük ezen nem is módosítanak majd az ukrán hatóságok, mert kollégáinknak nagyjából plusz egynapi élelmük maradt még.

A mai ebédjük kiskanállal fogyasztott párizsi, extrudált kenyér, füstölt sajt és rákos ízesítésű minibagett volt. Ha elfogy a készletük, lemehetnek a hotel alatti óvóhelyre, ahol talán kérhetnek másoktól némi ételt – írta kollégánk.

Rajtuk kívül egyébként további négy telexes újságíró dolgozik jelenleg Ukrajnában, Földes András és Simor Dániel szintén Kijevben van, de egy másik szálláson. Mizsur András és Bődey János pedig a nyugat-ukrajnai Lvivben van.

A minket pénzzel is támogató olvasóink nélkül nem lenne lehetőségünk arra, hogy ilyen nagy létszámban lehessünk jelen az orosz-ukrán háborúban.

Minden Ukrajnából tudósító kollégánkért nagyon aggódunk, és reméljük ép bőrrel megússzák az utóbbi évtizedek egyik legdurvább európai háborús konfliktusát!

Kapcsolódó
Kövess minket Facebookon is!