A Fradi ukrán focistája nem lép pályára a következő bajnokin

2022. február 26. – 13:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fradi hivatalos oldalán jelentette be, hogy ukrán labdarúgójuk, Olekszandr Zubkov saját kérésére nem lép pályára a következő bajnoki mérkőzésükön, amit a Gyimrót ellen játszanak a Groupama Arénában. Mint a klub írja,

„Zubkov jelezte a klub vezetésének és a szakmai stábnak, hogy a hazájában kialakult helyzet miatt úgy érzi, nem tudja méltó módon segíteni az FTC-t, mert most elsősorban Ukrajnában élő családtagjaiért, barátaiért aggódik”.

Fotó: Vasvári Tamás / MTI
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A közlemény szerint az FTC megértette és elfogadta a játékos kérését és indokait. „A Ferencváros minden dolgozója, sportolója, sportvezetője a békében hisz, a béke megteremtésében a sport fontos szerepet tölt be. Az FTC nem kíván politikai kérdésekkel foglalkozni”.

Mint ismert, a Fradinak december végén lett új vezetőedzője, az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot igazolták le. Az 58 éves orosz szakember legutóbb hazája válogatottjának élén dolgozott. Öt évig volt szövetségi kapitány, a tavalyi Eb után – ahol az orosz válogatott a B csoportban pontegyenlőséggel szorult az utolsó helyre – mondott le.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!