Szegeden is tiltakoztak a háború ellen

2022. február 25. – 19:21

frissítve

Móra Ferenc Sándor
Móra Ferenc Sándor
Szegedi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Szegeden este hat órakor gyűltek össze néhányan, hogy mécsest gyújtsanak az ukrajnai háború áldozatainak tiszteletére a Dugonics téren lévő szökőkútnál, amely télen nem üzemel – ez a belváros egyik közkedvelt találkozó-, program-, és tüntetőhelye. A megemlékezésen megjelentek az ellenzéki pártok szegedi vezetői, a két parlamenti képviselőjelölt, és több civil szervezet tagjai is. A létszám 25-30 fő körül alakult, köztük néhány újságíró és televíziós.

Fotó: Móra Ferenc Sándor / Telex
Fotó: Móra Ferenc Sándor / Telex

Az egyik szervező, Tóth Szabolcs, aki az előválasztáson a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik képviselőjelöltje volt, elmondta, hogy nem akartak pártpolitikai színezetet adni a rendezvénynek, ezért nem tartottak beszédeket, sem másféle hangos megnyilvánulást. Azt azonban ki akarták nyilvánítani, hogy Szegeden is vannak, akik elítélik az orosz hadsereg Ukrajna elleni háborús agresszióját. A másik szervező, a Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsa, Vasárus Gábor szerint sokan jelezték előre a részvételüket, és voltak, akik meggyújtották a mécsesüket, azután elsétáltak, így hatvan-nyolcvan fő is részt vett az eseményen, bár egyszerre nem voltak ott ennyien.

A szökőkút szélére és mellé ukrán nemzeti zászlót tettek, a zászlók előtt mindenki elhelyezte a magával hozott mécseseket. A lángokat gyakran elfújta a megélénkülő szél, a mécseseket újra és újra meg kellett gyújtani.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!