12 év börtönre ítéltek egy 70 éves német papot 118 rendbeli szexuális zaklatásért

2022. február 25. – 15:57

Másolás

Vágólapra másolva

12 év börtönbüntetésre és 50 ezer euró kártérítésére ítélte – három felperesnek – a bíróság Hans U. német katolikus papot, akit 118 esetben találtak bűnösnek szexuális zaklatás vádjával – írja az Euronews. Hogy az ítélet jogerős-e, egyelőre nem tudni.

A 70 éves papot ugyanakkor már a tárgyalás alatt őrizetbe vették, mert egyre több áldozat jelentkezett, és félő volt, hogy továbbra sem fog felhagyni a szexuális zaklatással. A papnak ugyanis annak ellenére továbbra is volt lehetősége egyedül maradni a gyerekekkel, hogy a kölni érsekség tisztviselőit többször is értesítették az őt ért vádakról.

A legfiatalabb áldozat egy 9 éves kislány volt, a többiek között pedig volt olyan, aki egy nyári táborban honvágyra panaszkodott az elkövetőnek, és olyan is, akinek épp a pszichológiai segítséget kellett volna nyújtani.

Az első vizsgálatot ugyanakkor félbehagyták, mert a pap unokahúgai visszavonták az ellene tett tanúvallomásukat. A német katolikus egyház főegyházmegyei tisztviselői a per során végig tagadták a felelősségüket az ügyben.

Az Euronews azt is felidézte, hogy egy tavalyi jelentés szerint 1975 óta gyermekek százait zaklatták szexuálisan a kölni katolikus egyházmegyében, miközben magas rangú tisztviselők dolgoztak az ügyek eltussolásán.

Nemrég egyébként XVI. Benedek pápáról is kiderült, hogy tudott legalább egy pedofil pap esetéről, mégsem tett semmit annak eltávolításáért. Arról, hogy fiúk is lehetnek szexuális bántalmazás áldozatai, ezt a társadalom mégis tabusítja, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!