Heves harcok indultak Kijevtől 100 km-re északra

2022. február 25. – 16:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz és ukrán erők között heves harcokról érkeztek jelentések a fővárostól, Kijevtől mintegy 105 kilométerre északra fekvő Csernyihiv város környékén. A városból készült videón látható, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat regionális központja lángokban áll. A CNN által megkeresett szemtanú szerint pénteken késő délután még mindig égett.

Az orosz védelmi minisztérium elismerte a térségben zajló harcokat, és azt mondta, hogy az orosz erők „befejezték Csernihiv városának blokádját”, lényegében elvágva azt. Ukrajna szerint erői súlyos veszteségeket okoztak az orosz hadoszlopoknak Csernihiv környékén, több mint harminc harckocsit semmisítettek meg.

Korábban pénteken Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főnöke azt mondta, hogy az ukrán hadseregnek sikerült tartani a védelmet és visszaverni az orosz csapatok áttörését Csernyihivnél, ami Fehéroroszországból Kijevbe vezető főútvonalon fekszik.

Az ukrán fővárost célzó orosz szárazföldi támadás három irányból fejlődik. Kettő a Fehéroroszország felől érkező északi útvonal, de az ukránok szerint az Ivankivnál lévő híd lerombolása után északnyugat felől lassították az orosz előrenyomulást. Az orosz páncélosok egy másik csoportja északkeleten Szumit támadta, amely szintén egy Kijevbe vezető főúton fekszik. (CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!