Financial Times: Az EU Putyin és Lavrov vagyonelemeinek befagyasztására készül

2022. február 25. – 14:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Vlagyimir Putyin orosz elnök szempontjából eddigi legkeményebb szankcióra szánta el magát az Európai Unió, értesült a Financial Times: az EU Putyin, illetve Szergej Lavrov orosz külügyminiszter vagyonelemeinek befagyasztására készül. Ezt egy neve elhallgatását kérő EU-s szóvivő a Reutersnek is megerősítette.

Az orosz elnök és külügyminiszter vagyonelemeinek befagyasztása egy nagyobb, még pénteken kihirdetésre kerülő, harmadik nagyobb EU-s szankciós csomag részét képezik, ám ennek részletei egyelőre nem ismertek. Az újabb szankciókat azután közölhetik, hogy az EU-s külügyminiszterek megszavazzák azt, de várhatóan – a csütörtöki amerikai és brit szankciókhoz hasonlóan – orosz vállalatokat és bankokat érintenek majd.

A szankciók ugyanakkor nem terjednek majd ki Putyin és Lavrov utazásának korlátozására, hogy az EU nyitva hagyja a diplomáciai kapcsolatot szimbolizáló lehetőséget.

Egy névtelenséget kérő uniós tisztviselő a Reutersnek nyilatkozva elmondta: „A lehető leggyorsabban cselekszünk”, és hozzátette, hogy az EU „még több” oligarchát is célba vehet.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!