Az unokáit áthozta a határon, de visszamegy Ukrajnába, nem akarja otthagyni a házát

2022. február 25. – 20:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délután, kora este is folyamatosan érkeztek emberek a beregsurányi határátkelőhöz. Többnyire nők és gyerekek jöttek át a magyar-ukrán határon, mindenkinél nagy utazótáskák, gurulós bőröndök voltak, férfiakat viszont alig láttak a Telex helyszíni tudósítói. Gyalogosan egészen gyorsan át lehetett jutni, kocsival több órás várakozásra kell számítani az ukrán oldalon.

Az egyik magyar határőr azt mondta, hogy a legközelebbi faluig ér a kocsisor az ukrán oldalon, annyian akarnak átjönni Magyarországra.

Pénteken kora este a magyar oldalon körülbelül 15-20 kocsi várakozott az út szélén a háború elől menekülőkre, hogy felvegyek őket.

Éva és unokái – Fotó: Bődey János / Telex
Éva és unokái – Fotó: Bődey János / Telex

Kollégáink Évával beszéltek a helyszínen, aki a menyével és két unokájával jött, az egyik gyerek csak néhány hónapos volt. Már csütörtökön is megpróbáltak átjutni a határon, de visszafordították őket az ukrán határőrök, mivel a kisbabának még nincs útlevele. Éva azt mondta,

„Egy élet munkája van benne” a házában, ezért a gyerekeket áthozta a határon, de ő maga visszamegy Ukrajnába, és csak akkor jönne el, ha már „robbantgatnának” az oroszok.

A teljes helyszíni riportunkat itt lehet elolvasni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!