Rögtönzött bunkerek lettek a kijevi metróállomásokból

2022. február 24. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán fővárosban, Kijevben a metróállomások rögtönzött bunkerekké váltak. A városban tartózkodó szemtanúk a CNN-nek elmondták, hogy az állomások tele vannak csoportokba szerveződött emberekkel. A fejleményeket percről percre közvetítjük ebben a cikkben.

Az állomások tele vannak, de maguk a szerelvények nem, amelyek még mindig zavartalanul közlekednek. A CNN helyszíni tudósítója arról beszélt, hogy a légvédelmi szirénák másfél órán belül 9-10 alkalommal is megszólaltak az ukrán fővárosban csütörtökön kora reggel, igaz az elmúlt órákban csendben maradtak. Akik nem a metróba, azok az nyugat felé menekülnek Kijevből.

Fotó: Daniel Leal / AFP
Fotó: Daniel Leal / AFP

Élő közvetítésünkben írtuk reggel:

Az ukrán fővárosban megszólaltak a vészhelyzetet jelző szirénák, miután az oroszok légicsapást mértek több ukrán pontra. A BBC beszámolója szerint Kijevből máris sokan menekülnek, és az autóktól bedugultak a főutak. Luke Harding, a Guardian kijevi tudósítója azt írta a Twitteren, hogy kevesen vannak az utcákon, és az emberek sorban állnak a pénzautomatáknál. A közösségi médiában több helyi arról írt, hogy pincékbe, bombabiztos helyekre fog elvonulni, míg tévéfelvételeken utcákon csoportba verődő imádkozó emberek láthatóak.