Itt vannak a pontos amerikai szankciók

2022. február 24. – 20:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fehér Ház sajtóközleményben tudatta az Oroszország ellen bevezetett szankciókat:

  • Megszakítják Oroszország legnagyobb pénzintézetének, a Sberbanknak, és 25 leányvállalatának az amerikai pénzügyi rendszerrel való kapcsolatát.
  • Teljes körű blokkoló szankciókat vezetnek be Oroszország második legnagyobb pénzintézete, a VTB Bank (VTB) ellen, beleértve 20 leányvállalatát is. Ez az intézkedés befagyasztja a VTB minden, az amerikai pénzügyi rendszerrel érintkező vagyonelemét, és megtiltják az amerikai személyeknek, hogy velük üzleteljenek.
  • Ugyanilyen, teljes körű blokkoló szankciókat vezetnek be három másik jelentős orosz pénzintézettel, a Bank Otkritievel, Sovcombank OJSC-vel és Novikombankkal, valamint 34 leányvállalatukkal szemben is.
  • Új adósság- és tőkekorlátozásokat vezetnek be a tizenhárom befolyásos orosz nagyvállalat és szervezet ellen. Az érintett vállalatok: Sberbank, AlfaBank, Credit Bank of Moscow, Gazprombank, Russian Agricultural Bank, Gazprom, Gazprom Neft, Transneft, Rostelecom, RusHydro, Alrosa, Sovcomflot és Russian Railways.
  • További teljes blokkoló szankciókat vezetnek be az orosz elit legbefolyásosabb tagjai és családtagjaik ellen.
  • 24 belarusz magánszemély és szervezet ellen is szankciókat vezetnek be az Ukrajna elleni invázió támogatása miatt. Ezek között szerepel két jelentős belarusz állami tulajdonú bank, kilenc védelmi cég, valamint hét, a rezsimhez kapcsolódó tisztviselő.
  • Korlátozzák szinte valamennyi amerikai termék és bizonyos amerikai eredetű szoftverek, technológiák vagy berendezések felhasználásával külföldi országokban gyártott termékek katonai célú, oroszországi importját.
  • Megtagadják érzékeny technológiák oroszországi importját, amely elsősorban az orosz védelmi, repülési és tengerészeti ágazatot célozza, hogy elvágják Oroszország hozzáférését a csúcstechnológiához.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!