Kizuhant egy erkélyről és szörnyethalt egy olasz nagykövet, miután hazautazott a szülővárosába

2022. február 21. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

Kizuhant az erkélyről és szörnyethalt Ausztrália olasz nagykövete, Francesca Tardioli, írja az Independent. Az eset szombaton történt, amikor Tardioli hazalátogatott szülővárosába, a közép-olaszországi Folignóba.

Az olasz rendőrség nyomozást indított, ugyanis az 57 éves diplomata egyelőre ismeretlen okokból zuhant ki egy lakóépület harmadik emeletéről. A rendőrség balesetnek nevezi az ügyet, a helyi média szerint pedig valamilyen fizikai betegség, például agyvérzés okozhatta a hirtelen halált. Azonban egyből megjelentek olyan összeesküvés-elméletek is, miszerint az esetnek köze lehet az ausztrál titkosszolgálathoz.

Tardioli 1989-ben végzett az umbriai egyetemen, majd 1991-ben került az olasz diplomáciai szolgálathoz. Nagykövetként kiküldték már többek között Szaúd-Arábiába, Líbiába és Belgiumba, de gyakran visszatért szülővárosába is.

Az 57 ezres Folignóban sokan ismerték Tardiolit, aki 2019 óta képviselte hazáját Ausztráliában. Egy egyetemi évfolyamtársa azt mondta az Independentnek, „fájdalmas és elképesztő”, hogy a diplomata ilyen „abszurdnak tűnő” halált halt:

„Francescát mindenki kedvelte, intelligens, kulturált, és nagyon nyitott embervolt, bármikor elérhető, és nagylelkű. Nem tudjuk elhinni, ami történt.”

Marise Payne, Ausztrália külügyminisztere nagy tiszteletben álló diplomatának nevezte Tardiolit gyászüzenetében. Olaszország ausztrál nagykövete, Margaret Twomey pedig arról írt Twitterén, hogy túl korán halt meg: „Szívszorító hír a nagykövet asszony halála. Drága barát volt. Brilliáns kolléga. Nagyra becsült diplomata. Együttérzünk a családjával, és a barátaival… ő volt Olaszország egyik legnagyobb ajándéka Ausztrália számára.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!