Down-szindrómás nő lett a Victoria's Secret modellje

2022. február 17. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Puerto Ricó-i Sofía Jirau lett az első Down-szindrómás Victoria's Secret-modell. A 24 éves Jirau a Love Cloud fehérnemű-kollekciójának új kampányában szerepel. – írja a Huffington Post.

„Valóra vált egy álom. Végre elmondhatom a nagy titkomat… Én vagyok az első Down-szindrómás Victoria's Secret modell!” – írta Instagram-oldalán. Életrajza szerint Jirau két évvel ezelőtt debütált modellként a New York-i divathéten. „Az Egyesült Államokban való modellkedés volt a kezdete annak az álmomnak, amelyet már fiatal korom óta dédelgetek: modellkedni a világ legfontosabb kifutóin” – áll az oldalon.

A Victoria's Secret tavaly jelentette be, hogy jelentősen átalakítják a márkájukat és a vezetői csapatukat. Évekig arról voltak ismertek, hogy a modelljeik kivétel nélkül magas és vékony lányok voltak, a kritikusok szerint ezzel olyan testképet állítottak be normaként, ami a legtöbb fogyasztó számára elérhetetlen. Emellett a túl szűk méretkínálatukat is rendszeresen kritikák érték. „A Love Cloud kollekció a márka fejlődésének fontos állomása” – írta Raúl Martinez, a Victoria's Secret új kreatívigazgatója egy sajtóközleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!