Down-szindrómás nő lett a Victoria's Secret modellje

2022. február 17. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Puerto Ricó-i Sofía Jirau lett az első Down-szindrómás Victoria's Secret-modell. A 24 éves Jirau a Love Cloud fehérnemű-kollekciójának új kampányában szerepel. – írja a Huffington Post.

„Valóra vált egy álom. Végre elmondhatom a nagy titkomat… Én vagyok az első Down-szindrómás Victoria's Secret modell!” – írta Instagram-oldalán. Életrajza szerint Jirau két évvel ezelőtt debütált modellként a New York-i divathéten. „Az Egyesült Államokban való modellkedés volt a kezdete annak az álmomnak, amelyet már fiatal korom óta dédelgetek: modellkedni a világ legfontosabb kifutóin” – áll az oldalon.

A Victoria's Secret tavaly jelentette be, hogy jelentősen átalakítják a márkájukat és a vezetői csapatukat. Évekig arról voltak ismertek, hogy a modelljeik kivétel nélkül magas és vékony lányok voltak, a kritikusok szerint ezzel olyan testképet állítottak be normaként, ami a legtöbb fogyasztó számára elérhetetlen. Emellett a túl szűk méretkínálatukat is rendszeresen kritikák érték. „A Love Cloud kollekció a márka fejlődésének fontos állomása” – írta Raúl Martinez, a Victoria's Secret új kreatívigazgatója egy sajtóközleményben.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom