Sárlavina öntött el egy brazil várost, 94-en meghaltak

2022. február 17. – 06:26

Sárlavina öntött el egy brazil várost, 94-en meghaltak
Túlélők és áldozatok után kutatnak a mentőalakulatok Petrópolisban – Fotó: Silvia Izquierdo / AP / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább kilencvennégyen meghaltak a brazíliai Petrópolisban, ahol a heves esőzések földcsuszamlásokat és villámárvizeket okoztak, írja a BBC.

A Rio de Janeirótól északra található városban rengeteg ház összedőlt, több százan maradtak fedél nélkül. A polgármester szükségállapotot hirdetett, a segélyszervezetek pedig adománygyűjtést szerveztek. A hadsereget is bevetették a mentési munkálatokban.

A brazil meteorológiai szolgálat szerint Petrópolis egyes városrészeiben 260 milliméter csapadék esett néhány óra alatt, ami meghaladja az egész februárban szokásos átlagot.

Jair Bolsonaro brazil elnök Moszkvából üzent, azt mondta, hogy minden segítséget megadnak az áldozatok hozzátartozóinak. Bolsonaro csütörtökön Budapestre érkezik, erről itt írtunk részletesen>>>

A II. Péter brazil császárról elnevezett város Rio de Janeiro hegyvidéki térségén fekszik. Petrópolisban található az egykori császárok nyári rezidenciája is. 2011 januárjában több mint kilencszázan vesztették életüket Rio de Janeiro hegyvidéki régiójában a villámárvizekben és földcsuszamlások miatt, idézte fel az MTI.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!