Szijjártó Nobel-békedíjat adna Trumpnak

2022. február 16. – 21:41

Másolás

Vágólapra másolva

„Gyakorlatilag minden közel-keleti béketerv kudarcot vallott, egyedül a Donald Trump elnöksége alatt elfogadott Ábrahám-megállapodások látszanak valóban működni. Nem kérdés, kit illet a Nobel-békedíj”

– írta friss videójához Szijjártó Péter a Facebookon. A külügyminiszter több posztban és videóban is beszámolt utazásáról, és arról beszélt Dubajban, Magyarország nagyra becsüli az Egyesült Arab Emírségek stabilizáló szerepét a Közel-Keleten, beleértve ebbe az Izraellel kötött békemegállapodások aláírását.

Magyarország támogatja azt a kezdeményezést, miszerint az Ábrahám-megállapodások előkészítői részesüljenek Nobel-békedíjban, valamint Szijjártó reményét fejezte ki, hogy a békemegállapodások szellemisége tovább fog élni, és ennek mentén újabb és újabb egyezmények jönnek majd létre, idézi a minisztérium közleményét az MTI.

A két ország közötti gazdasági vegyes bizottság ülését követő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter arról számolt be, hogy az Emírségek sokat segített azzal, hogy megosztotta a kínai Sinopharm-vakcina alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatait, adatait, ugyanis ez előmozdította tavaly a magyarországi engedélyezést, ami hozzájárult a gazdaság gyors újranyitásához.

Arról is beszélt a külügyminiszter, hogy egyes emírségekbeli városokban magyar vállalatok építették ki a közvilágítást, a Mol pedig energetikai együttműködésről tárgyal az Abu-dzabi Nemzeti Olajtársasággal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!