„A nőknek több orgazmusa is lehet” mondatból „a nők sokat pletykálnak” lett – cenzúrázták a Jóbarátokat Kínában

2022. február 12. – 23:23

Másolás

Vágólapra másolva

Több nagy kínai streamingszolgáltató is cenzúrázta a Jóbarátok LMBTQ-témákkal kapcsolatos részeit, és egyéb szexuális vonatkozású cselekményszálait, írja a CNN. A sorozat kínai rajongói a közösségi oldalakon fejezték ki dühüket.

Kivágták belőle például azokat a részeket, ahol Ross arról beszél, a volt felesége rájött, hogy leszbikus, és ezért vált el tőle.

De kivették Rossnak azt a mondatát is, hogy „A nőknek több orgazmusa is lehet”, ezt a kínai feliratban arra cserélték, hogy „A nők sokat pletykálnak”.

A rajongók a Weibo közösségi oldalon fejezték ki nemtetszésüket a cenzúra miatt, a #FriendsCensored hashtagen 54 milliónál is több megtekintés volt. A fenti mondattal kapcsolatban például érkezett egy olyan, 81 ezer lájkot szerző komment, hogy tartalmának megváltoztatása figyelmen kívül hagyja a nők szexuális vágyát, és megerősíti a nőkről alkotott sztereotípiákat is.

Aztán a Weibo törölte a #FriendsCensored hashtaget, a keresési találatok helyett már csak annyit látni az oldalon, hogy „ezt a témát a jelenlegi jogszabályok miatt nem jelenítjük meg”.

Kína 2016-óta tiltja, hogy a tévéműsorokban LMBTQ-kapcsolatok jelenjenek meg, vagy bármi olyan téma, ami „kihangsúlyozza a társadalom sötét oldalát”. Ott ilyennek számít a házasságtörés és az egyéjszakás kalandok bemutatása is.

(444)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!