Putyin 82 méteres luxusjachtja sietve hagyta el a hamburgi kikötőt

2022. február 9. – 15:21

Másolás

Vágólapra másolva

A Vlagyimir Putyinnak tulajdonított, „Graceful” nevű luxusjacht hétfő este sietősen hagyta el a hamburgi kikötőt. Sajtóhírek szerint az esetleges szankcióktól és lefoglalástól tartva menekítették ki a hajót Hamburgból – írja a Bild.

A 82 méter hosszú, becslések szerint 87 millió euróba kerülő jacht tavaly szeptember óta állt a Blohm + Voss hajógyárban, ahol átalakítási és karbantartási munkálatokat végeztek rajta – számolt be erről elsőként a Kieler Nachrichten. A Blohm + Voss az ügyfelekkel szembeni diszkrécióra hivatkozva nem kommentálta a hírt. A beszámolók szerint a Graceful a német haditengerészeti új korvettje, az Emden mellett horgonyzott.

A Graceful jacht 2015. július 13-án, Szocsinál – Fotó: Marcus Brandt/picture alliance via Getty Images
A Graceful jacht 2015. július 13-án, Szocsinál – Fotó: Marcus Brandt/picture alliance via Getty Images

A Bild beszámolója szerint az első hírek megjelenése után kevesebb mint tizenhárom óra telt el, mire a jacht elhagyta a hamburgi kikötőt, és a Kieli-csatonán át a Balti-tengerre hajózott, ahol aztán kelet felé vette az irányt. Szerda délután a hajó Kalinyingrádnál kötött ki. A német sajtó szerint a Graceful azért hajózott ki ilyen hirtelen, hogy elkerüljék az ukrajnai konfliktus miatti esetleges lefoglalását. (via Hvg.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!