Felfüggesztette Whoopi Goldberget az ABC News a holokauszttal kapcsolatos állításai miatt

2022. február 2. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

Bár az Oscar-díjas színésznő bocsánatot kért, „helytelen és bántó” kijelentései miatt az ABC News amerikai hírcsatorna két hétre felfüggeszti Whoopi Goldberg szereplését a The View című műsorában – írja a BBC.

„Azonnali hatállyal két hétre felfüggesztem Whoopi Goldberget helytelen és bántó megjegyzései miatt” – írta kedden késő este az ABC dolgozóinak küldött levelében a csatorna elnöke. Kim Godwin azt is írta, hogy az ABC News teljes szervezete szolidaritást vállal zsidó kollégáival, barátaival, családjaikkal és közösségeikkel.

Kim Godwin a Hollywood Reporternek azt mondta, hogy az ilyen döntéseket soha nem könnyű meghozni. „Éppen a múlt héten mondtam azt, hogy az ABC News vállalati kultúrája befogadó szellemiségű, kedves, átlátható és tiszteletteljes, Whoopi megjegyzései azonban nem illeszkednek ezekhez az értékekhez” – mondta a csatorna elnöke.

A The View műsorban a Maus című, a holokausztot feldolgozó Pulitzer-díjas képregény betiltása volt a téma, amikor Whoopi Goldberg azt mondta, hogy „a holokauszt nem faji kérdés volt”.

Goldberg eddig összesen háromszor kért bocsánatot, legutóbb azt írta, hogy „a szavak számítanak, ez alól az enyémek sem kivételek. Sajnálom a kijelentéseimet, kiállok a zsidó emberek mellett”.

A 66 éves Oscar-díjas színésznő 2007 óta szerepel a The View című beszélgetős műsorban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!