Whoopi Goldberg bocsánatot kért, amiért azt mondta, hogy a holokauszt nem faji kérdés volt

2022. február 1. – 14:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Maus című, a holokausztot feldolgozó Pulitzer-díjas képregény betiltása volt a téma az ABC amerikai hírcsatorna The View című beszélgetős műsorában, amikor Whoopi Goldberg azt mondta, hogy „a holokauszt nem faji kérdés volt”.

„Ez nem faji kérdésről szólt. Ez az ember másik emberrel szembeni embertelenségéről szólt” – jelentette ki Goldberg, mire műsorvezető társa Ana Navarro közbeszólt, hogy a holokauszt „a fehér felsőbbrendűségről”, de Goldberg kitartott álláspontja mellett és azt is mondta, hogy a holokauszt „két fehér csoportról szólt”.

A 66 éves Oscar-díjas színésznő még folytatta, de aztán látszott, hogy biccentett valakinek a kamera mögött, majd bejátszották a műsor szignálját és reklám következett. A videó itt látható:

A színésznő később a Twitteren kért bocsánatot. „A mai műsorban azt mondtam, hogy a holokauszt nem a faji kérdésről szólt, hanem az ember egymással szembeni embertelenségéről. Azt kellett volna mondanom, hogy mindkettőről szólt” – írta Goldberg, hozzátéve, hogy bocsánatot kér mindazoktól, akiket megbántott. „Mindig is támogattam a zsidó embereket és ez sosem fog megváltozni” – írta a színésznő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!