A kétéves gyerek ébresztette a covidos, füstöt nem érző szülőket, hogy ég a házuk Texasban

2022. január 31. – 09:23

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kétéves kisfiú, Brandon Dahl megmentette a szülei életét Texas államban, Amerikában, amikor felébresztette őket, hogy ég a ház. Beszélni még nem nagyon tud, úgyhogy annyit mondott a szülőknek, hogy „Mama, forró”, miközben rángatta az anya lábát.

A 28 éves anya, Kayla Dahl azt hitte, hogy a gyereknek melege van, és azt kéri, hogy a pizsamáját vegyék le róla, de gyorsan rájött, hogy nem erről van szó, hanem arról, hogy lángol a házuk.

A füstjelzők elromlottak, és nem jeleztek, a szülők pedig éppen koronavírusosak voltak, úgyhogy nem éreztek a levegőben semmi furcsát, nyilatkozta az anya a Washington Postnak.

Az összesen ötgyermekes, így hétfős család perceken belül elhagyta a házat, de az épületet nem tudták megmenteni, és porrá égett.

A helyi tűzoltóság posztja és fotója a tűzről

Brandon egyébként aznap éppen nem a szokásos helyén, a testvéreivel közös szobában aludt, mert nem érezte jól magát este, így inkább a nappaliban fektették le, ami a szülői háló mellett van. Amikor hajnal fél 5-kor átment onnan a szülőkhöz, akkor az már lángokban állt.

Az apa önkéntes tűzoltó, úgyhogy a család gyakorolta a tűzriadókat, talán ennek is köszönhetően gyorsan el tudták hagyni mind a heten az épületet.

Az anya azt mondta a Postnak, hogy a gyerek még nem érti, milyen jó dolgot tett, de már érzékeli a figyelmet: amikor elmennek bevásárolni vagy tankolni, és felismerik őt a hírekből, akkor idegen emberek rázzák meg a kezét, és mondják neki, hogy egy hős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!