Tizenegy órás patthelyzet után tartóztattak le a rendőrök egy japán férfit, aki csütörtökön agyonlőtt egy ismert orvost

2022. január 28. – 17:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Helyi idő szerint péntek reggel, durván tizenegy órával a kiérkezésük után sikerült letartóztatniuk a japán rendőröknek azt a 66 éves férfit, aki csütörtök este túszul ejtett és lelőtt egy ismert orvost a Tokiótól északra fekvő Fudzsiminóban. A férfi az orvos két társára is rátámadt, és míg egyiküknek sikerült elmenekülnie, másikukat viszont válságos állapotban vitték kórházba – írja a BBC.

A rendőrök helyi idő szerint este 9 környékén kaptak bejelentést az incidensről, miután a gyanúsított szomszédai lövésekről számoltak be, a ház előtt pedig egy, mellkasából és gyomrából is vérző férfit találtak. Mint kiderült, az áldozat két társával együtt a házban lakó 66 éves Vatanabe Hirosi kérésére látogatta meg a férfit, akinek ők ápolták a nemrég meghalt anyját. Vatanabe a látogatás során egyelőre tisztázatlan okból rátámadt a három férfire, a 44 éves Szuzuki Junicsit pedig nemcsak meglőtte, hanem túszul is ejtette. A helyszínre érkező rendőrök megpróbáltak telefonon egyezkedni a támadóval,

ám Vatanabe semmilyen követelést nem fogalmazott meg, így a rendőrök reggel több mint száz embert evakuáltak a környékről, több iskolát is bezártak, majd behatoltak a házba.

A rendőrök letartóztatták a támadót, és megtalálták a még életben lévő Szuzukit, az ismert orvos azonban a kórházba szállítása után belehalt a sérüléseibe. A rendőrök egyelőre nem tudják, hogy mi okozta az incidenst, ahogy azt sem, hogy honnan volt fegyvere a támadónak. Az ügyben emiatt nyomozás indult. Japánban egyébként nagyon ritkák a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények, az országban ugyanis rendkívül szigorúan szabályozzák a fegyvertartást, már az engedély megszerzése is komoly procedúrát igényel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!