Résen volt a Long Island-i nagymama, csapdába csalta az unokázós csalót

2022. január 25. – 09:50

Résen volt a Long Island-i nagymama, csapdába csalta az unokázós csalót
Forrás: Nassau County Police

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 73 éves Long Island-i asszony nemcsak sikeresen megvédte magát a nála próbálkozó unokázós csalóktól, hanem azt is elintézte, hogy az egyikük rendőrkézre kerüljön, írja a Crimeonline.com. Az asszony, Jean, aki azt szerette volna, hogy csak a keresztneve jelenjen meg a médiában, a CBS New Yorknak mesélte el, mi történt vele. Jean csütörtök reggel telefonhívást kapott egy férfitól, aki azt állította, hogy az ő egyik unokája. A telefonáló előadta, hogy autóbalesete volt, és pénzre van szüksége, hogy le tudja tenni az óvadékot.

Az asszony, aki korábban 911-diszpécserként dolgozott, rögtön rájött, hogy csalóval van dolga, hiszen egyik unokája sem vezet autót. Rövidesen megkereste a csaló társa is, aki meg az állítólagos unoka ügyvédjének adta ki magát, és közölte, hogy 8 ezer dollárra (körülbelül 2 és fél millió forintnak felel meg) van szükség ahhoz, hogy az unokát kihozzák a fogdából.

Jean úgy döntött, hogy csapdába csalja a csalókat. Úgy tett, mintha felülne nekik, és közölte velük, hogy jöjjenek el a házához a pénzért. Közben pedig értesítette a rendőrséget. Az egyik csaló belesétált a csapdába. Házhoz ment, Jean át is adott neki egy papírtörlő-darabokkal megtömött borítékot. Ezután tartóztatták le a férfit a lesben álló rendőrök. Jean azt mondta utólag az egyik interjúban, hogy játszmának fogta fel, szórakoztatónak találta a dolgot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!