Bekapcsolva maradt Joe Biden mikrofonja, így az egész világ hallhatta, mit gondol a Fox újságírójáról

2022. január 25. – 06:45

Másolás

Vágólapra másolva

Kínos közjáték tette emlékezetessé Joe Biden hétfő esti sajtótájékoztatóját a Fehér Házban, írja a CNN. Peter Doocy, a Fox News washingtoni tudósítója az esemény végén még bekiabált egy kérdést az elnöknek, hogy a növekvő infláció szerinte milyen hatást gyakorol az idei kongresszusi választásokra. Biden először csak szarkasztikusan annyit mondott, hogy „Nagyszerű (eszköz), még egy kis infláció”, feltehetően arra utalva, hogy politikai ellenfelei ezzel akarják megfogni. Már ekkor is látszott, nincs tisztában azzal, hogy a mikrofon még be van kapcsolva, és ez akkor vált teljesen világossá, amikor hozzátette:

„A kurva anyját, de hülye”.

A Reuters hírügynökség szerint az incidens után nem sokkal Biden felhívta az újságírót, kvázi bocsánatot kérve azzal a mondattal, hogy ebben nem volt „semmi személyes, haver”.

Joe Biden elnökségének első évéről itt írtunk részletes elemzést>>>

Ahogyan szerzőnk, Mészáros R. Tamás fogalmazott: Bidennek nem sikerült meghaladnia az Egyesült Államok politikai megosztottságát sem, még ha ez nem is elsősorban rajta múlt. Az utóbbi hónapokban pedig az elnök népszerűsége is megsínylette, hogy kevés jó hírt könyvelhetett el: első éve végén nem sokkal áll jobban a mutatóiban, mint Donald Trump, és az aktuális találgatások szerint a Demokrata Párt a törvényhozásban is sok helyet bukhat az idén novemberben esedékes félidős választásokon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!