Holtan találták a 75 éves francia férfit, aki megpróbált átevezni az Atlanti-óceánon

2022. január 23. – 14:14

Holtan találták a 75 éves francia férfit, aki megpróbált átevezni az Atlanti-óceánon
A 2021 májusában készült képen Savin a hajóját tesztelte a tervezett út előtt – Fotó: Philippe Lopez / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Megtalálták Jean-Jacques Savin holttestét, a 75 éves férfi arra vállalkozott, hogy átevez az Atlanti-óceánon, írja a BBC. „Sajnos ezúttal az óceán erősebb volt a barátunknál” – írták ki közleményben a férfi Facebook-oldalán.

A korábban a hadseregben ejtőernyősként szolgáló Savin 2019-ben egyszer már sikeresen átjutott az Atlanti-óceánon egy hordószerű kapszulában, amellyel az áramlatokra támaszkodott. A 4500 km-es út akkor 122 napig tartott.

Ezúttal nyolc méter hosszú hajójával három hónapra tervezte az átkelést. Az egészet úgy jellemezte korábban, hogy ezzel is az idős kor szemébe nevetne. Az útnak Portugália déli részéről vágott neki január 1-jén, és a 75. születésnapját is az óceánon ünnepelte múlt héten.

Szerdán arról számolt be a Facebookján, hogy erős szelek hátráltatják, és 900 km-rel meghosszabbítják az útját, miközben a napelempaneljeivel is gondok adódtak. Azonban akkor még mindenkit biztosított, hogy nincs közvetlen veszélyben. Azt tervezte, hogy a paneleket megjavítja, amint megérkezik az Azori-szigetekre.

Csütörtökön két vészjelzést is leadott, de családja még reménykedett benne, hogy jó hírek érkeznek. Azonban egy nappal később a portugál hatóságok felfordulva találták meg Savin hajóját az Azori-szigetek közelében. A férfi halálának pontos körülményeit még nem állapították meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!