Berlusconi mégsem jelöli magát köztársasági elnöknek

2022. január 22. – 20:25

Berlusconi mégsem jelöli magát köztársasági elnöknek
Fotó: Piero CRUCIATTI / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Silvio Berlusconi volt kormányfő, a jobbközép Hajrá, Olaszország! (FI) elnöke visszavonta tervezett jelölését a távozó államfő Sergio Mattarella helyére – írta az MTI a párt közleménye alapján. A számtalan korrupciós botrányt megélő politikus hangsúlyozta, hogy a jobbközép koalíció olyan közös jelöltet fog állítani, aki méltó államfő lehet, és a parlament többségének támogatására számíthat.

Az államfőválasztás a római parlamentben hétfőn délután kezdődik. A legesélyesebbnek egyelőre Mario Draghi tűnik, de Draghi megválasztásával új kormányfő kinevezésére, valamint esetleges kormányátalakításra is sor kerülhet.

A hétéves mandátuma végére ért Sergio Mattarella közösségi oldalán szombaton felvételt tettek közzé az államfői palotában sorakozó kartondobozokról, arra utalva, hogy a palotából kiköltöző elnök nem kíván újabb mandátumot vállalni.

Berlusconi jelölésével, valamint az olasz belpolitikai helyzettel néhány napja ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

Frissítés: A Reuters arról írt vasárnap egy forrásra hivatkozva, hogy Berlusconi kórházba került Milánóban. Az ANSA olasz hírügynökség szerint rutinellenőrzésekről volt szó. Többet egyelőre nem tudni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől