Az utolsó szökött laboratóriumi majmot is megtalálták Pennsylvaniában

2022. január 22. – 13:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés január 23-án 7:51-kor: Minden olyan majmot megtaláltak, amelyek egy pennsylvaniai autópályán balesetet szenvedett teherautóból szöktek ki, hármat közülük már el is altattak – írja a Guardian.

Az amerikai járványügyi hatóság, a CDC (Centers for Disease Control and Prevention) szóvivője, Kristen Nordlund szombat este adott ki közleményt arról, hogy a baleset után a teljes rakomány, mind a 100 makákó meglett. Azt, hogy miért kellett hármat eleltani közülük, a közlemény nem részletezte.

Korábban írtuk: A pennsylvaniai rendőrség legalább három majmot keres, akik akkor szöktek meg, amikor az őket szállító teherautó balesetet szenvedett.

A teherautó péntek délután Montour megyében, Danville közelében ütközött össze egy dömperrel, majd felborult. Az autó rakományában száz, laboratóriumi kísérletekre szánt majom is volt, és a baleset néhányuknak szabadulást jelentett.

A WNEP helyi televízó szerint négy majom szabadult el, a hatóságok helikoptert is bevetettek a keresés során. Azt nem tudni, hogy milyen majmok voltak a teherautón, de a rendőrség közzétett egy fényképet, amelyen az egyikük egy fán ül. Ez a majom leginkább egy páviánhoz hasonlít.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a balesetnek voltak-e ember vagy majom sérültjei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!