Hosszú évekre rács mögé kerülnek azok az oroszok, akik kokaint tároltak az argentin nagykövetség épületében

2022. január 20. – 19:38

Másolás

Vágólapra másolva

13–18 év közti börtönbüntetést kaptak azok az orosz állampolgárok, akik a Buenos Aires-i nagykövetség épületét használva több mázsa kokaint csempésztek Oroszországba. Az MTI azt írja, hogy összesen négy férfi volt érintett az argentin kokainügyben, egyikük a külképviselet gazdasági vezetője. Az elítéltek fellebbeznek a döntés miatt.

Az elítéltek 2017-ben buktak le egy nemzetközi akció részeként, és közel 400 kiló kokaint foglaltak le a hatóságok. A csempészésért felelős férfit csak később sikerült elkapni, és ő azzal védekezett, hogy valójában az argentin rendőrség az amerikai különleges szolgálatokkal játszott össze, hogy így járassák le az orosz képviseletet. A férfi azt állítja, hogy azokban a bőröndökben, ahol megtalálták a rengeteg kábítószert a nagykövetség iskolájának épületében, eredetileg ajándékoknak és személyes tárgyaknak kellett volna lenniük.

Az orosz kormány cáfolta, hogy a kokaint diplomáciai vonalon próbálták volna becsempészni Oroszországba. Ezzel szemben az argentin nemzetbiztonsági miniszter azt állította, hogy a bűnbanda arra készült, hogy a diplomáciai futárszolgálattal szállítják majd el a kokaint Oroszországba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!