Lelőtték a férfit, aki túszokat ejtett egy texasi zsinagógában

2022. január 16. – 00:03

Lelőtték a férfit, aki túszokat ejtett egy texasi zsinagógában
Fotó: ANDY JACOBSOHN / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

FRISSÍTÉS 7:13-KOR:

A rendőrök lelőtték a fegyveres férfit, aki túszokat ejtett egy texasi zsinagógában. A kiszabadult túszok jól vannak, írja a CNN. Semmi nem utal arra, hogy a férfi szándékosan a helyi zsidó közösség ellen készült volna támadásra, és további fenyegetésről nincs tudomása az FBI-nak.

Egy fegyveres férfi túszokat ejtett egy texasi zsinagógában, Colleyville-ben. A BBC azt írja, a rendőrség tárgyalásba kezdett a férfival. Egyelőre nem tudni, vannak-e sérültek. A környék lakosságát evakuálták, különleges rendőri egységek biztosítják a helyszínt.

Pontosan nem tudni, mennyi embert tart fogva, de legalább négyen vannak, és valószínűleg köztük van egy rabbi is. Az istentiszteletet élőben közvetítették, aztán leállították az adást, amikor az incidens elkezdődött. Annyit lehetett hallani, hogy egy nagyon dühös férfi azt mondja, nem akarja, hogy bárkinek is baja essen.

Különleges egységek zárták le a környéket – Fotó: EMIL LIPPE / GETTY IMAGES VIA AFP
Különleges egységek zárták le a környéket – Fotó: EMIL LIPPE / GETTY IMAGES VIA AFP

Valami olyasmit is hallani lehetett, hogy az illető azt mondja: „Hívja fel a nővéremet” és azt is, hogy „meg fogok halni”, illetve az is elhangzott a részéről, hogy „Valami baj van Amerikával”. Az ABC cikke szerint a túszejtő Aafia Siddiqui testvérének mondja magát. Őt több mint tíz évvel ezelőtt tartóztatták le, mert terrortámadásra készült amerikai katonák ellen. Jelenleg börtönben van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!