Trump: 2024-ben visszavesszük a Fehér Házat

2022. január 16. – 18:28

Másolás

Vágólapra másolva

„2024-ben visszavesszük a Fehér Házat” – jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök szombaton, az Arizona állambeli Florence városában tartott politikai nagygyűlésen.

A „Mentsük meg Amerikát” (Save America) elnevezésű, csaknem két órán át tartó rendezvényen a volt elnök az idén novemberben esedékes félidős választásokra utalva kijelentette: fontos, hogy a republikánusok mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban visszaszerezzék a többséget. „Nagy vörös hullám indul el itt, Arizonában, és végig fog söpörni ezen az országon” – fogalmazott, utalva a Republikánus Párt színére.

„Hiszem, hogy 2024 még fontosabb lesz, (de) ebben az évben (2022-ben) fogjuk visszavenni a képviselőházat, vissza fogjuk venni a Szenátust, és vissza fogjuk venni Amerikát. Ez nagyon fontos. És 2024-ben vissza fogjuk venni a Fehér Házat.” – fogalmazott Trump. A volt elnök ugyan nem jelentette be, hogy ismét elindulna a 2024-ben esedékes elnökválasztáson, de arra bíztatta az embereket, hogy mindenképpen menjenek el szavazni – írja az MTI.

Beszédében ismét felhozta a választási csalással kapcsolatos vádakat, és arról beszélt, hogy a 2020-as elnökválasztás „bunda volt”. Szerinte mindkét alkalommal, amikor elindult, nyert. Nem véletlen, hogy a választási csalásokkal kapcsolatos vádakat éppen Arizonában hozta fel Trump, miután 24 éve ő volt az első republikánus elnökjelölt, aki nem tudta megnyerni az államot. Az arizonai voksok felülvizsgálata után még kevesebb szavazata is lett, mint korábban.

Trump nem mulasztotta el kritizálni utódját, Joe Bident sem. „Mindannyian tudtuk, hogy Joe Biden nem lesz olyan jó (elnök), de azt kevesen képzelték volna, hogy ekkora katasztrófát jelent ennek az országnak mindaz, amit tesznek” – fogalmazott Trump. A koronavírus-járvány szerinte rossz kezelése mellett megemlítette a rendkívül magas inflációt, az Afganisztáni helyzetet, és benzinárakat is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!